Grilled salmon fillet fish steak with lemon on white plate

אחד מהקשיים הגדולים בעולם הבישול הוא למצוא את המנה המושלמת. מנה כזאת שתהיה גם טעימה וגם מזינה. השילוב של טעם מנצח ובריאות לרוב לא הולך יחד, ואם כן, מדובר כנראה במנה מורכבת שאינה מתאימה לכולם.

המנה הבאה היא גם בריאה וגם מזינה והכי חשוב, מהירה ופשוטה להכנה!
מנה המורכבת מעגבניות שרי טריות ונתח סלמון צרוב, המוגש על מצע של עלי בייבי טריים עם נגיעות לימון. השילוב של עגבניות השרי ועלי הבייבי שוברים את טעם הסלמון, עלי הבייבי מוסיפים נגיעות קלות של טעם חרדלי ועגבניות השרי משלימות את המשימה עם חמיצותן.

המצרכים:

  • 150 גרם נתח סלמון
  • 200 גרם של עגבניות שרי
  • שמן זית
  • לימון
  • 100 גרם עלי בייבי
  • יוגורט (לבחירה)
  • מלח ופלפל
  • שמן צמחי (ניתן להשתמש בשמן זית)

רכיבים תזונתיים:

  • קלוריות :661
  • חלבון : 36 גרם
  • פחמימות: 16 גרם.

אופן ההכנה:

  1. נכוון את התנור ל175 מעלות להכנה מוקדמת.
  2. לאחר מכן נתבל את נתח הדג שלנו עם מלח, פלפל ומיד נצרוב על מחבת טפלון ( או מחבת נון-סטיק אחרת) כ-5 דקות לכל צד, כך שבסך הכול נתח הסלמון יהיה על המחבת כ-10 דקות על אש בינונית (עדיף להשתמש בשמן צמחי אך ניתן להשתמש גם בשמן זית רגיל)
  3. לאחר צריבת הדג נכניס את נתח הסלמון לתנור שחומם מראש לכ-10 דקות.
  4. חותכים את עגבניות השרי לחצי ומעבירים אותן לקערה ייעודית גדולה .
  5. מתבלים במלח ופלפל גרוס, סוחטים לימון טרי ומוסיפים 2 כפות שמן זית.
  6. שוטפים את עלי הבייבי בקפדנות ובזהירות ומערבבים אותם יחד עם עגבניות השרי.
  7. מעבירים לקערת הגשה. לאחר 10 הדקות ניתן להוציא את נתח הדג מהתנור.
  8. מניחים בצורה עדינה את הסלמון מעל תערובת עלי הבייבי ועגבניות השרי.
  9. ניתן להוסיף 3 כפות יוגורט לסלמון להדגשת החמיצות ולשבירת מרקם הטעם שלו.
  10. מגישים, ובתיאבון!