-
- הירוקים שלנו
- מתכונים
- מאמרים WooCommerce not Found
- Newsletter
דף הבית » החסה המסולסלת: גם טעימה וגם בריאה
החסה המסולסלת: גם טעימה וגם בריאה
החסה המסולסלת היא זן ייחודי של חסה בעלת עלים מסולסלים, ומכאן מגיעה שמה. נהוג לכנותה גם "חסת המשי", מפני שעליה עדינים כמגע משי. עליה של החסה המסולסלת יכולים להיות ירוקים ואדומים והיא גדלה כירק המשמש למאכל. בנוסף אליה, ניתן למצוא זנים שונים ומגוונים של חסות נוספות כמו "לבבות הקיסר", "חסת סלנובה", חסה סגולה ועוד. החסה המסולסלת מומלצת מאוד לאכילה, לא רק בגלל הטעם הקליל והמרענן של עליה, אלא בעיקר בגלל שהיא דיאטטית ומכילה מגוון רב של ערכים תזונתיים חשובים.
את החסה המסולסלת, תוכלו לפגוש במגוון רחב של מאכלים כמו ארוחות בשרים ודגים. אך השימוש הקולינרי העיקרי הנעשה בה, הוא שילובה כתוספת מעולה בסלטים שונים. החסה המסולסלת, כפי שציינו קודם לכן, מכילה ערכים תזונתיים חשובים וחיוניים לגופנו.
רכיבי התזונה העיקריים עבור 100 גרם של חסה מסולסלת:
בנוסף, החסה המסולסלת היא מקור נהדר לוויטמינים חשובים כגון:
וויטמין K– המסייע בפעילות תקינה של קרישת הדם.
וויטמין – E המספק הגנה אפקטיבית מפני מחלות לב וכלי דם.
וויטמין C – ההכרחי ליצירתו של חלבון הקולגן, המבטיח את יצירתן ובנייתן היציבות של הרקמות והעצמות בגופנו.
ואיך אפשר לסיים בלי "מתכון סלט החסה הבריא והמושלם":
המרכיבים הנדרשים להכנת רוטב וויניגרט נלווה:
שיהיה לכם לבריאות ובתיאבון!