הבאק צ'וי או הפאק צ'וי (ובתרגום מדויק: "הירק הלבן"), הוא הכרוב הסיני שעשה אלינו עלייה מהמזרח הרחוק – שם הוא נמצא בשימוש כבר יותר מ-1500 שנים. עלי הכרוב הסיני הם בעלי מגע משי עדין ובעל טעם שיכול לשדרג כל ארוחה: סלטים, מרקים, מאכלי דגים/בשרים ועוד.
חוץ מהשימוש הקולינרי הנרחב בו, הכרוב הסיני עושה המון טוב לבריאות:
- יש לו ריכוז גבוה של ויטמין K השומר על העצמות ומסייע בתהליך קרישת הדם.
- הוא מכיל שפע של בטא-קרוטן ולוטאין (מרכיבי תזונה השומרים על העיניים והראייה).
- יש בו אומגה 3 צמחית המפחיתה את הסיכון ליצירת דלקות כרוניים.
- הוא מכיל תרכובות בעלות השפעה ממריצה (גלוקוזינולאטים), המסייעות לגופנו להיפטר מחומרים רעילים.
- ועוד…
ולסיום, הנה מתכון קליל ונפלא ל-באק צ'וי מוקפץ:
מרכיבים לבאק צ'וי המוקפץ:
1 צרור של באק צ'וי.
מרכיבים לסלט
1-2 בצל ירוק (חתוך לאלכסוניםטבעות)
1-2 שיני שום (פרוסות ומקולפות)
41 כפית ג'ינג'ר טרי (מגורר או קצוץ)
2 כפות מירין
3 כפות סויה יפנית
4-5 טיפות שמן שומשום
1 כפית קורנפלור (מעורבבת עם קצת מים)
שומשום (לצורך קישוט)
אופי ההכנה:
- שמים בקערה את כל מרכיבי הסלט ומערבבים יחד.
- שמים את הבאק צ'וי במחבת עם מעט שמן, ומקפיצים על אש גבוהה עד שחלקו הלבן נעשה שקוף.
- מוסיפים את הרוטב וממשיכים להקפיץ במשך 2-3 דקות.
- מוציאים את הבאק צ'וי מן המחבת, מוסיפים במקומו את תערובת הקורנפלור ומערבבים במשך דקה (עד שמתקבל רוטב סמיך).
- שמים את הבאק צ'וי בצלחת הגשה, יוצקים מעליו את הרוטב ומעטרים בשומשום.
שיהיה לכם לבריאות ובתיאבון!