פותחים את האביב עם ירקות ירוקים טעימים ובריאים
"איך יודעים שבא אביב? מסתכלים סביב סביב"! כך מתחיל שירה האהוב של דתיה בן-דור המבשר על בואו של האביב. ולמקרה ופספסתם, עונת האביב החלה אצלנו ממש בימים האחרונים וכבר ניתן להרגיש (ולראות) את השינויים העונתיים המתרחשים לאיטם: מזג האוויר שמתחמם, השדות שמתחילים לפרוח, המוני הפרפרים שנודדים צפונה… וזו רק ההתחלה!
עונת האביב היא גם זמן מצוין לצאת וליהנות מן הטבע. האקלים הנוח מאפשר לנו לטייל בפארקים ובשבילים הלאומיים ולהתחבר אל הטבע היפיפייה של ארצנו. ואם כבר להתחבר אל הטבע, מה עם להתחבר לבריאות טבעית? האביב, כך מסתבר, הוא גם תקופה אידיאלית לגידולם של ירקות ירוקים רבים. ואנחנו כמובן, הם אלו שזוכים ליהנות מטעמם הנפלא ומסגולותיהם הנהדרות.
קחו לדוגמא את השום הישראלי הירוק. חוץ מהחריפות המעודנת שמשדרגת כל ארוחה, ניתן למצוא בו שפע של רכיבים תזונתיים כמו ויטמין C אשר מסייע בין היתר בשמירה על בריאות העור וכלי הדם.
ומה לגבי מלפפונים ירוקים? נתחיל מזה שהם נחשבים לאחד מסוגי הירקות הטעימים והפופולאריים בעולם. מעבר לכך, המלפפונים עושים המון טוב לבריאות. בין היתר, ניתן למצוא בהם שפע של סיבים תזונתיים אשר תורמים בשמירה על בריאות הכליות ובהפחתה משמעותית של לחץ הדם.
הדוגמא האחרונה שלנו היא לא בדיוק ירוקה, אבל היא כן ירק שכולנו מכירים ואוהבים במיוחד. אנחנו מדברים כמובן על עגבניית השרי השובבה המציעה לנו טעם מתקתק ובריאות מנצחת. בכל עגבניית שרי קיים שפע אדיר של ויטמין B וויטמין K המסייעים בין היתר בתהליכי חילוף החומרים וקרישת הדם בגוף. בנוסף, עגבניות השרי מכילות ליקופן שהוא פיגמנט נוגד חמצון המסייע בהתמודדות עם מחלות קשות.