צמח הקייל או כפי שנהוג לכנותו על פי רוב, "כרוב העל", הוא תת זן של הכרוב והוא שייך למשפחת הירקות המצליבים (כמו צמח הברוקולי למשל). לאחרונה תופס צמח הקייל תאוצה מרשימה כ"סופר-פוד" (Super Food), כלומר, מאכל המועיל לבריאות במידה רבה במיוחד. תופעת ה"סופר פוד" כבשה את עולם הבריאות בסערה עם מגוון מאכלים כגון: פירות מגוונים, נבטי חיטה ומינים שונים של מזונות מהונדסים אשר מסוגלים לספק לגופנו תזונה אידיאלית.
624_141536_contents_r_image_1

מה הופך את צמח הקייל לבריא כל כך?

לקייל יש תכונות רבות אשר הופכות אותו למזין ובעיקר לבריא במיוחד. הוא עתיר ביסודות ומרכיבים בעלי ערכים תזונתיים החיוניים לגוף כמו סידן, מגנזיום, חלבון, אשלגן וברזל. הוא גם מכיל ויטמינים חשובים כמו ויטמין A, ויטמין B, ויטמין C, את חומצת ה-אמינו "טריפטופאן" וחומצה פולית. צמח הקייל מסייע בהורדת רמת הכולסטרול, ומפחית את הסיכון ללקות במספר מחלות סרטן שונות.

נהוג להשתמש בצמח הקייל, על מנת להכין מגוון מאכלים שונים וייחודיים כגון סלט קייל ירוק, "צ'יפס קייל" פריך בתנור, לביבות, קציצות ירק ומאכלים נוספים. הקייל אף משמש כתחליף לעלי מנגולד או לעלי התרד ואתם יכולים לגלגל אותו למעין טורטייה ולהוסיף לתוכה תוספות אהובות כאוות נפשכם.

את צמח הקייל, אין בהכרח חובה לקנות בצורת העלים הבוגרים המלאים. הסיבה לכך, היא העובדה שנבטי צמח הקייל; הנם בעלי יתרונות וערכים תזונתיים גבוהים מאלו של עלי הקייל הבוגרים.

נבטי הקייל הם עדינים יותר בעוצמתם מבחינת הטעם, אשר מתבטא במרירות פחותה מזו של עלי הקייל הבוגרים. הם גם מכילים ויטמינים רבים בדומה לעלי הקייל הבוגרים, והם מהווים מקור מצוין לברזל. נבטי צמח הקייל מלאים בסיבים תזונתיים ונוגדי חמצון והם גם מהווים תוספת מעולה לסלטים, כריכים, שייקים בריאותיים ולקישוט מנות.

חשוב גם לציין, כי מעבר לפופולאריות הגבוהה של צמח הקייל בקרב חובבי הבישול הבריא, הוא גם ידידותי במיוחד למטבח הטבעוני. הקייל מספק אפשרויות קולינריות טבעוניות מגוונות, אשר אינן כוללות שימוש בבשר, ביצים או כל מוצר מזון אחר המגיע מעולם החי.