הנה 10 עובדות "חריפות" על פלפל הצ'ילי שלא בטוח שהכרתם קודם לכן:
- פלפלי הצ'ילי נחלקים לאלפי סוגים ומינים שונים. ובניגוד למה שמקובל אולי לשער, ביניהם ישנם גם פלפלי צ'ילי מתוקים.
- מקורו של פלפל הצ'ילי האדום (בדומה למקורם של כל זני משפחת פלפלת הצ'ילי) הוא במקסיקו. נכון להיום, 90% מכלל פלפלי הצ'ילי הנצרכים ברחבי העולם מגיעים ממקסיקו. חריף!
- בעת שגילה כריסטופר קולומבוס את אמריקה, הוא נתקל בפלפלי הצ'ילי והחליט לקרוא להם בשם Peppers לפני שהביאם עימו חזרה לאירופה.
- בזמן בישול, ההמלצה היא להשתמש בפלפל טרי מפני שהוא לא מתפורר, שומר על צורתו ומוסיף טעם עשיר יותר לארוחה המתבשלת.
- ההונגרים משתמשים בצ'ילי בכדי להכין את התבלין הלאומי שלהם – הפפריקה. למי שלא מכיר, הפפריקה מיוצרת מצ'ילי מיובש ומפירות יבשים. כמו כן משמשת כמרכיב המרכזי ב"גולאש" – ארוחה הנחשבת למאכל הלאומי של העם ההונגרי.
- בשנת 2011, זכה פלפל "הנאגה" בתואר "פלפל הצ'ילי החריף בעולם". ארבע שנים מאוחר יותר, ב-2015, תואר זה נקטף ע"י מתחרה חריף יותר- "הקרוליינה ריפר" המגיע מדרום קרוליינה, ארה"ב.
- צ'ילי נחשב לפופולארי יותר ממלח ופלפל.
- צריכת פלפלי צ'ילי יכולה לסייע במקרים של דלקות בדרכי הנשימה והסינוסיטיס הודות להימצאותו של חומר הקפסאיצין ההופך את הליחה לנוזלית יותר ומסייע בכך להוציאה בקלות מהגוף.
- אכילת פלפלי צ'ילי תורמת להגברת תחושת השובע ומובילה להקטנה של צריכת הקלוריות והשומן בכל ארוחה.
- פלפל הצ'ילי האדום עשיר בויטמין C ובבטא-קרוטן. הויטמין C נחוץ ליצירת חלבון הקולגן המאפשר לגופנו לייצר רקמות ועצמות יציבים. הבטא-קרוטן הוא המקור המרכזי לויטמין A המסייע בין היתר בשמירה על מערכת הראיה, בשמירה על פעילות תקינה של מערכת החיסון ואף בהקטנת הסיכויים ללקות בסרטן.