פלפל הצ'ילי האדום הוא אחד מתוך המוני הזנים המשתייכים למשפחת "פלפלת הצ'ילי" והוא נחשב לאחד המוכרים והפופולאריים שבה. האם ידעתם כי אנשים צרכו פלפלי צ'ילי גם לפני 7000 שנה? והאם שמעתם על סגולותיהם הבריאותיות המופלאות?
762_161313_contents_r_image_1

הנה 10 עובדות "חריפות" על פלפל הצ'ילי שלא בטוח שהכרתם קודם לכן:

  • פלפלי הצ'ילי נחלקים לאלפי סוגים ומינים שונים. ובניגוד למה שמקובל אולי לשער, ביניהם ישנם גם פלפלי צ'ילי מתוקים.
  • מקורו של פלפל הצ'ילי האדום (בדומה למקורם של כל זני משפחת פלפלת הצ'ילי) הוא במקסיקו. נכון להיום, 90% מכלל פלפלי הצ'ילי הנצרכים ברחבי העולם מגיעים ממקסיקו. חריף!
  • בעת שגילה כריסטופר קולומבוס את אמריקה, הוא נתקל בפלפלי הצ'ילי והחליט לקרוא להם בשם Peppers לפני שהביאם עימו חזרה לאירופה.
  • בזמן בישול, ההמלצה היא להשתמש בפלפל טרי מפני שהוא לא מתפורר, שומר על צורתו ומוסיף טעם עשיר יותר לארוחה המתבשלת.
  • ההונגרים משתמשים בצ'ילי בכדי להכין את התבלין הלאומי שלהם – הפפריקה. למי שלא מכיר, הפפריקה מיוצרת מצ'ילי מיובש ומפירות יבשים. כמו כן משמשת כמרכיב המרכזי ב"גולאש" – ארוחה הנחשבת למאכל הלאומי של העם ההונגרי.
  • בשנת 2011, זכה פלפל "הנאגה" בתואר "פלפל הצ'ילי החריף בעולם". ארבע שנים מאוחר יותר, ב-2015, תואר זה נקטף ע"י מתחרה חריף יותר- "הקרוליינה ריפר" המגיע מדרום קרוליינה, ארה"ב.
  • צ'ילי נחשב לפופולארי יותר ממלח ופלפל.
  • צריכת פלפלי צ'ילי יכולה לסייע במקרים של דלקות בדרכי הנשימה והסינוסיטיס הודות להימצאותו של חומר הקפסאיצין ההופך את הליחה לנוזלית יותר ומסייע בכך להוציאה בקלות מהגוף.
  • אכילת פלפלי צ'ילי תורמת להגברת תחושת השובע ומובילה להקטנה של צריכת הקלוריות והשומן בכל ארוחה.
  • פלפל הצ'ילי האדום עשיר בויטמין C ובבטא-קרוטן. הויטמין C נחוץ ליצירת חלבון הקולגן המאפשר לגופנו לייצר רקמות ועצמות יציבים. הבטא-קרוטן הוא המקור המרכזי לויטמין A המסייע בין היתר בשמירה על מערכת הראיה, בשמירה על פעילות תקינה של מערכת החיסון ואף בהקטנת הסיכויים ללקות בסרטן.