העולם מתחלק לשני סוגים של אנשים – אלו שאוהבים ולא יכולים שלא לשים עלי רוקולה בכל סלט שהם מכינים, או בתור תוספת בתוך סנדוויץ' גבינה, או אפילו מעל פיצה (נשמע מוזר – אבל טעים! תסמכו עלינו), ויש את אלו שעדיין לא יודעים שהם אוהבים את הרוקולה. מקווים בשבילם שהם יבינו בקרוב, כי ירק העלים הזה פשוט מדהים בטעמו ועוד יותר מדהים ביתרונות הבריאותיים שלו.
אם אתם מהסוג הראשון של אנשים – אתם הולכים לקנות רוקולה בכמויות לאחר שתקראו את המאמר, ואם אתם מהסוג השני, כנ"ל לגביכם!
לעלי הרוקולה יש המון שמות ורובנו מכירים את כולם, כמו למשל את השם אורוגולה, או רוקט, שמגיע מצרפתית (Roquette). אולי השם שאנחנו פחות מכירים הוא בן חרדל מצוי, וישנו השם שאנחנו בטוח לא מכירים וזה שמו המדעי של הרוקולה, והוא Eruca sativa.
תאמינו או לא, עלי הרוקולה היו מוכרים לאדם כירק למאכל לפני המון שנים! כמה שנים אתם שואלים את עצמכם? העלים הטעימים הוזכרו עוד בברית הישנה, במאה ה-6 לפני הספירה!
לעלי הרוקולה יש טעם מעט חרדלי בשילוב חריפות מעודנת, וזה מה שהופך אותו לכל כך מיוחד.
ועכשיו נעבור לחלק האומנותי שלשמו התכנסנו במאמר – היתרונות של עלי הרוקולה- ויש המון מהם –
- עלי הרוקולה מסייעים בהגברת המרץ והאנרגיה בגוף – אז אם אתם קצת ישנוניים, כדאי לכם להכניס את העלים לתפריט היומי.
- העלים עשירים מאוד בנוגדי חמצון, כשאחד מהם נקרא לוטאין. הלוטאין הוא נוגד חמצון חזק מאוד שיכול להגן על סוגי סרטן שונים ומונע התנוונות של הרשתית בעין.
- מחזקים את החשק המיני – ברומא ובמצרים העתיקות השתמשו בעלים כמעין ויאגרה עתיקה, שעזרו למצבי אין – אונות.
- עשירים בוויטמיני A, K ו-C – הוויטמינים האלה אחראיים על חיזוק מערכת החיסונית, עוזרים בשימור תהליכים תקינים של איברים פנימיים כמו כליות, ריאות וכבד ועוזרים לתהליכי קרישת דם.
- עלי הרוקולה טובים לעצירות ומשפרים את פעילות מערכת העיכול.
- העלים הטעימים מלאים במינרלים שעוזרים וטובים לבריאות העצמות בגוף, לבריאות השיניים שלנו ותפקוד תקין של מערכת העצבים.
- ואם זה לא מספיק יתרונות, העלים טובים מאוד לאנמיה וחוסר בברזל בגוף.
אנחנו יודעים שאתם לא יכולים לחכות לקנות את העלים המדהימים האלה, אז אנחנו כאן כדי לעזור לכם!
נקודות המכירה שלנו פרוסות בכל רחבי הארץ ותוכלו לראות היכן הם נמצאות ממש כאן.