אין בית בישראל שלא ניתן למצוא בו את הרכיב המיוחד – הלא הוא השום. השום משמש גם כצמח תבלין והוא גם נחשב ל״אנטביוטיקה של הטבע״, כיום ניתן למצוא שני סוגים שונים של שום- הראשון, הוא השום הסיני שהוא השום המיובש והוא נחשב לנפוץ יותר בארץ. בנוסף יש גם את השום הישראלי שנחשב לשום טעים ובריא אף יותר.
809_815815_contents_r_image_1

הסגולות הבריאותיות של השום-
בנוסף לכינויו המפורסם של השום כ״האנטביוטיקה של הטבע״, השום משמש גם כתרופת סבתא נהדרת:

  • אכילת שום מורידה את רמת הסוכר שבדם, חובה לחולי סכרת.
  • אבנים בכליות? השום יכול להמיס את האבנים שבכליות ובכך להקל על הכאבים.
  • מצוננים? תאכלו שום! הוא תורם למערכת הנשימה וגם לסובלים משיעול.
  • הוא עוזר בזירוז מערכת העיכול.
  • מפחית את הסיכון לחלות באלצהיימר.
  • הוא מחזק את המערכת החיסונית שלנו.
  • עוזר בהפחתת עקיצות והכשות.
  • מפחית את ההסתברות לחלות במחלות כרוניות או במחלת הסרטן.

קלוריות וערכים תזונתיים-
בנוסף לתפקודו כתרופת סבתא מצוינת, השום עשיר גם בוויטמינים ובערכים תזונתיים:
הוא עשיר בנוגד החמצון אליצין. שאגב, האליצין עוזר בהגנת הגוף מחיידקים, פטריות ונגיפים. הוא עשיר בסידן ובוויטמינים כמו וויטמין a, וויטמין b וויטמין c ועוד…

אוהבים לאכול שיני שום והרבה? אבל המשפחה והחברים שלכם פחות אוהבים את הריח? קראו את המאמר שכאן בכדי לדעת איך להעלים את הריח המסריח של השום ותודו לנו אחר כך.

מתכונים שמופיעים באתר- כמובן שלא נשאיר אתכם רעבים בלי כמה מתכונים טעימים וקלים להכנה:
את הצ׳ילי קון קרנה הנדיר שלנו אתם לא רוצים לפספס, מדובר במתכון ובדרך שלנו להכין את המאכל הלאומי והמפורסם של טקסס.
שקשוקת תרד שמעתם פעם על שקשוקה שניתן להכין בפחות מעשר דקות ושהיא גם בריאה וגם טעימה? תנסו את השקשוקת תרד שלנו ולא תתחרטו.

למרות שהשום הנפוץ בקרב הישראלים הוא השום הסיני, אבל אתם חייבים לעבור לשום הישראלי שהוא בריא יותר וגם טעים בהרבה יותר מהשום הסיני (מילה שלנו), אז היכן ניתן להשיג את השום הישראלי המדהים? רק אצלנו, במשק בכור.
לכל נקודות המכירה בארץ- לחצו על הלינק שכאן.