612_portfolio_g_c_1

פתרון מעולה לימים האלו שהמקרר מלא בהמון ירוקים שקניתם כי לא התאפקתם או לימים בהם אתם רוצים להרגיש ממש בריאים, יפים וחסונים.

רכיבים עבור 20-25 קציצות:

  • 1 צרור מנגולד (כ- 6 גבעולים גדולים) ו/או קייל
  • 1 צרור תרד
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 צרור כוסברה
  • 2-3 ענפי נענע טריה- רק העלים
  • 1 בצל גדול קלוף

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל- 200 מעלות צלסיוס/ 400 פרנהייט.
  2. שוטפים היטב את כל הירוקים. מפרידים בין עלי המנגולד והגבעולים הלבנים- שומרים את שניהם. חותכים את גבעולי צרורות הפטרוזיליה והכוסברה.
  3. מכניסים למעבד מזון את הבצל חתוך גס, את גבעולי המנגולד, השום ופירורי הלחם. מקצצים היטב ומעבירים לקערה. מקצצים גם את שאר הירוקים ומעבירים לקערה.
  4. מוסיפים לקצוצים את כל שאר החומרים, מערבבים היטב ומשאירים לנוח כ- 20-30 דקות, בכדי לתת לבורגול לספוג את הנוזלים.
  5. בשלב הזה מומלץ לטגן קציצית קטנה על מחבת בכדי לבדוק תיבול ולראות מה ואם חסר. זה הזמן לתקן לשביעות רצונכם.
  6. בידיים משומנות מעט (העיסה תהיה עדיין רכה מעט אבל תתייצב בתנור), יוצרים קציצות שטוחות ומניחים בשתי תבניות גדולות על-גבי נייר אפיה. מלטפים במעט שמן זית כל קציצה וצולים בתנור כ- 15-20 דקות או עד שהקציצות מזהיבות מעט אך עדיין נותרות ירוקות ויפות לעין.

שדרוג טעם נפלא: יוגורט/שמנת חמוצה בלימונים כבושים

מקצצים לימונים כבושים למחית (שלי או כל לימון כבוש אחר) ומערבבים עם יוגורט או שמנת חמוצה ושמן זית. מעדן.

באדיבות הילה קריב, בעלת בלוג האוכל "ביסים" וספרי בישול " ביסים קטנים" ו"ביסים".