615_portfolio_g_c_1
  • 2 כוסות חלב
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית גרגירי כוסברה טחונים
  • 2.5 כוסות (100 גרם נטו) קייל קצוץ דק (רק העלים, ללא הגבעול התחתון העצי)
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן או כוסמין לבן, מנופה
  • 1 שקית (10 גרם) אבקת אפיה
  • ½1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 100 גרם גבינת עיזים עדינה (כמו גד עז), מפוררת לגושים
  • 1/4 כוס (20 גרם) פרמזן גורר
  • 2 ביצים

רכיבים עבור 12 מאפינס בינוניים:

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  2. מוזגים לסיר בינוני חלב, שמן, ותבלינים ומביאים בעדינות לרתיחה. מכבים את האש ומוסיפים את הקייל, מערבבים ומצננים 10 דקות.
  3. בקערה בינונית מניחים קמח מנופה, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים. מוזגים את החלב החמים ומערבבים מעט (יישארו מעט גושי קמח).
  4. מוסיפים גבינות וביצים ומערבבים קלות, משתדלים לא למעוך את גבינת העיזים.
  5. בעזרת מברשת קטנה מברישים את המנג'טים במעט שמן זית ומניחים בתבנית שקעים. עורמים 2 כפות מהתערובת (עד שפת המנג'טים) בכל שקע, וזורים עוד פרמזן.
  6. אופים 25 דקות.

אוכלים חם ומתענגים.

בתיאבון

באדיבות לימור לניאדו-תירוש, בעלת בלוג המתכונים "מטבח מקומי"  וספר הבישול " מנה עיקרית".