637_144757_portfolio_g_c_1

אם יבקשו מכם לחשוב לרגע על ירקות ירוקים שאתם מכירים, רובכם ודאי תחשבו על ירקות כמו חסה, ברוקולי וכרוב למשל. אנחנו החלטנו כי זה הזמן לשים את כל הירוקים על השולחן, ולהכיר לכם את אחד הירקות שאולי פחות שמעתם עליו ולהציג בפניכם מתכון נהדר המשלב בתוכו את הירק הנפלא הזה.

אז תעשו כבוד… לעלי המנגולד!

מה הם עלי המנגולד?

עלי המנגולד (המכונים במקור "סלק עלים") הם סוג מסוים של סלק. הם מכילים המון ערכים תזונתיים חיוניים המסייעים בשמירה על בריאות הגוף. בין סגולותיהם המופלאות של עלי המנגולד, ניתן למנות:

שמירה על כמות סוכר מאוזנת בדם

בעלי המנגולד מצויה חומצה מיוחדת, המסוגלת לעכב את הסוכרים הפשוטים בדם. כך למעשה, עלי המנגולד מצליחים לשמור על כמות סוכר מאוזנת בו.

שמירה על בריאות העצמות

עלי המנגולד מכילים שפע של סידן, המהווה את המרכיב הראשון בחשיבותו בשמירה על בריאות העצמות בגוף.

שיפור ושמירה על תפקוד מוחי תקין

שני מרכיבים חשובים במיוחד, המסייעים בשמירה על תפקוד תקין של המוח- הם האשלגן והוויטמין מסוג K. עלי המנגולד עשירים במרכיבים אלו ובכך הם תורמים בחיזוק ושימור התפקוד הקוגניטיבי. עוד ראוי לציין, כי עלי המנגולד מכילים וויטמינים חשובים נוספים כמו  A ו-C וגם מינרלים וסיבים תזונתיים.

הרכיבים:

  • בצל קצוץ (1)
  • צרור מנגולד (מאודה)
  • ביצים (4)
  • גבינה מסוג פטה עזים (100 גר')
  • יוגורט עזים (100 מ"ל)
  • פלפל שחור (גרוס עבה) ומלח

איך מכינים?

  • תחילה, עליכם לטגן את הבצל הקצוץ בשמן זית ולהוסיף למחבת את המנגולד המאודה. אחר כך, הוסיפו בזהירות בזו אחר זו את הביצים (יש לשים לב כי הן רחוקות אחת מן השנייה) ולדאוג כי החלמונים יהיו שלמים.
  • בשלב השני, פוררו מעט גבינת פטה, הוסיפו את יוגורט העזים (ניתן להוסיף מתבלים לפי טעמכם האישי). יש לבשל עד לדרגת עשייה אישית רצויה של הביצים.
  • העבירו בזהירות לצלחת או לקערות אישיות (מומלץ להגיש עם לחם).
  • והשלב האחרון והחשוב ביותר…

בתיאבון!