בתיאבון!
דף הבית » ירוקה ושמה רוקולה
הירקות הירוקים טובים לבריאותנו ומסייעים בשמירה עליה לאורך זמן. מעבר להיותם מרעננים ומפתיעים בטעמם הנפלא, קיימים בהם ערכים תזונתיים חיוניים. בחרנו להקדיש מאמר זה לעלי הרוקולה, שהם עשבי תיבול בסגנון ים תיכוני, שיכולים להפוך כל ארוחה לחגיגה נהדרת של טעם ושל בריאות.
עלי הרוקולה שייכים למשפחת הירקות הירוקים המצליבים. זה הוא צמח הגודל לרוב בגידולים חד שנתיים והוא בעל טעם משולב וייחודי של אגוזי מלך ופלפל. בעלי הרוקולה תוכלו להשתמש כתוספת מושלמת לסלטי ירקות, למאכלים שונים כמו אורז ופסטה ואפילו לארוחות בשריות ודגים.
הסגולות הבריאותיות של עלי הרוקולה
צמח עלי הרוקולה, ידוע כמסייע בהפרעות שונות במערכת העיכול. בנוסף, הוא גם יכול לתרום לחיזוקה של המערכת החיסונית ואף למנוע ולהילחם בזיהומים. עלי הרוקולה עשירים בברזל ובלוטאין- שהינו פיגמנט אשר יכול לסייע בשמירה על בריאותם של העיניים, הלב וכלי דם שונים וגם להפחית באופן משמעותי את הסיכוי לחלות בסרטן.
ערכים תזונתיים בעלי הרוקולה- (בכל 100 גרם):
שומן- 0.7 גרם.
פרוטאין- 2.5 גרם.
פחמימות- 3.5 גרם.
חומצה פולית- 95 מיקרו גרם.
ויטמין B2- 0.09 מילי גרם.
ויטמין C- 15 מילי גרם.
ויטמין K- 109 מיקרו גרם.
בטא-קרוטן- 119 מיקרו גרם.
ברזל- 1.5 מילי גרם.
מגנזיום- 47 מילי גרם.
נוסף על הערכים הנ"ל, עלי הרוקולה מכילים גם אומגה 3 הידועה בין היתר, כמסייעת בשמירה על תפקוד תקין של המוח והלב, וכמסייעת במניעת דלקות בגוף ומחלות סרטניות כמו סרטן הערמונית, סרטן השד וסרטן המעי הגס.
מתכון מהיר לסלט עלי רוקולה ועגבניות
בתיאבון!