-
- הירוקים שלנו
- מתכונים
- מאמרים WooCommerce not Found
- Newsletter
דף הבית » פנקוטה בזיליקום עם תאנים צלויות
צמח הבזיליקום: מלך התבלינים הירוקים
הבזיליקום (ריחן) הינו צמח תבלין המשתייך למשפחת צמחי המנטה. שורשי מקורותיו הם בני יותר מ-5000 שנה וידוע כי הוא מגיע מאזור הודו. תרבויות קדומות רבות העניקו לצמח הבזיליקום חשיבות נעלה, וביוון למשל, נהוג לכנותו עד היום "התבלין המלכותי". עם הזמן, התגלו עשרות זני בזיליקום שונים, וכיום אנו מכירים למעלה מ-60 סוגים שונים של צמח עתיק זה. סוגי הבזיליקום השונים מאופיינים בריחות ובטעמים הייחודיים להם, וחלקם אף נבדלים במידה מסוימת במראם. המשותף לכל מיניו השונים של צמח הבזיליקום, הם ריח וטעם ייחודיים ודומיננטיים במיוחד. בנוסף לכך, מדובר בצמח בעל ערכים תזונתיים חיוניים מרובים.
הבזיליקום בעולם הקולינרי
אחד מסוגי הבזיליקום המוכרים לנו הוא צמח הבזיליקום המתוק. הוא משמש כתבלין נפוץ במיוחד במטבח האיטלקי. סוג אחר של בזיליקום, שהוא בעל טעם לימוני, נמצא בשימוש נרחב במיוחד במטבחים האסיאתיים. בהודו אגב, ארץ מוצאו של צמח הבזיליקום, יש לו מעמד מובהק וחשוב כצמח המסמל באופן רשמי אירוח אורחים.
בצמח הבזיליקום, נעשה שימוש נרחב במגוון סוגים שונים של מאכלים: מאפים, מרקים, סלטים ועוד. עלי צמח הבזיליקום המצטיינים בקלילות, ברעננות, בטעם ובריחות מופלאים- יכולים לשדרג כל מנה ולהפוך אותה למוצלחת במיוחד.
הבזיליקום עשיר בערכים תזונתיים
צמח הבזיליקום, מעבר להיותו תוספת נהדרת למגוון רב של מאכלים, מכיל בתוכו המון מרכיבים תזונתיים החיוניים לגופנו. הוא נחשב מקור מעולה לוויטמינים חשובים כמו ויטמין A, C ו-K, לצד שפע של מרכיבים חיוניים נוספים כמו ברזל, חומצה פולית וסידן. בצמח הבזיליקום קיימות בנוסף גם תכונות אנטי חיידקיות, כך שהוספת התבלין הנהדר הזה למגוון רב של מאכלים, תורמת בהגנה אקטיבית מפני חיידקים ומזיקים שונים.
והנה מתכון נהדר של "פנקוטה בזיליקום עם תאנים צלויות" (ל-4 מנות):
מרכיבים לפנקוטה:
מרכיבים לתאנים:
אופי ההכנה:
שיהיה לכם לבריאות ובתיאבון!