מהי החסה הטעימה בעולם…..
בהיותי מטייל באיטליה בחודשי האביב שזופי השמש תוך הליכה בין השווקים השונים טעמתי את טעמם של עשרות מיני חסות ולפתע גיליתי את החסה שגרמה לי להבין עד כמה חסה יכולה לקחת אותך לעולם חדש ומופלא של טעמים ומרקמים….
"באטר-קראנץ'" או בשמה הנוסף ראש חמאה,בעלת עלים חיצוניים גליים וחמאתיים ואילו בפנים עלי קרנץ' פריכים, יחד יוצרים שושנת עלים מתוקים ואגוזיים שיוצרים זיווג של טקסטורות חמאה ופריכות יחד.
החסה עשירה בברזל (100 גרם מכיל 1 גרם ברזל) והיא מספקת סידן ,מגנזיום, זרחן ואשלגן והיא מקור טוב של ויטמינים A ו- K .
הבאטר קרנץ' מצטיינת כמרכיב עיקרי בסלט , כמו כן הטקסטורה והטעם העדין שלה הם מצע מושלם למרכיבי לוויה מלוחים ופירותיים. היא ניתנת לצלייה או טיגון עם גבינות למיניהם, רטבים מבוססי שמנת, יוגורט וחמאה, ניתן לשלב פירות יבשים, רצועות עוף ודגים, כמו כן הבאטר קראנץ' מעניקה טעם אדמתי למיני מרקים חורפיים.
הבאטר קרנץ' נולדה בשנות ה-60 והפכה לחסת הגורמה האמריקנית הראשונה , כיום נחשבת לחסת הגורמה המובילה בעולם ולכן אנו במשק השקענו את מירב המאמצים להביא אותה אליכם לצלחת…בתיאבון!