מתיר הכישופים – האורגנו

אזובית פשוטה, זהו השם העברי של צמח התבלין שכולנו מכירים, ובהחלט אוהבים – אורגנו. אבל האם ידעתם שבעבר ייחסו לאורגנו סגולות ויכולות תרופתיות מדהימות?! שלא נדבר על היכולות הרוחניות שהאמינו שיש לאורגנו.

קרא עוד »

רוק & רוקולה

העולם מתחלק לשני סוגים של אנשים – אלו שאוהבים ולא יכולים שלא לשים עלי רוקולה בכל סלט שהם מכינים, או בתור תוספת בתוך סנדוויץ' גבינה, או אפילו מעל פיצה (נשמע מוזר – אבל טעים! תסמכו עלינו), ויש את אלו שעדיין לא יודעים שהם אוהבים את הרוקולה.

קרא עוד »

הגולד של העלים – המנגולד

המנגולד, או בשמו השני עלי סלק הוא ירק מיוחד שאפשר להכניס אותו כמעט לכל תבשיל או מאפה חלבי שתרצו. המון אנשים טועים ונוטים לחשוב שהמנגולד הוא העלים של הסלק האדום שאנו מכירים ואוהבים, אך הדבר אינו נכון, הם פשוט קרובי משפחה.

קרא עוד »

נבטים סינים

כיום, מאוד קל לשדרג סלט, אפשר להפוך כל סלט מסלט פשוט לסלט מושקע וטעים במיוחד. אחד מהשדרוגים הנפוצים היום, הם הנבטים הסינים או בשמם הנוסף ״נבטי שעועית״. לא רק שהם מוסיפים טעם עסיסיות ורעננות לסלט, אלא הם גם עשירים בוויטמינים, מינרלים וערכים תזונתיים רבים.

קרא עוד »

חסת הגורמה – תכירו את הבאטר קראנץ׳

הבאטר קראנץ׳ או בשמה הנוסף ״ראש חמאה״ היא החסה האהובה על האמריקאים. הבאטר קראנץ מגיעה אלינו מהולנד והיא נחשבת לקרובת משפחתם שלהחסה הרומית (הנקראת גם חסה ערבית), חסה אייסברג (חסה אמריקאית) וחסה ליטל ג׳ם (חסה ננסית).

קרא עוד »

חליטת החלומות!

תודו, אין דבר יותר כיף מחליטות תה. השילוב של העשבים הירוקים, מעט סוכר עושה נעים בלב ובגוף.
אמנם עכשיו עדיין אוגוסט, אבל אנחנו תמיד בעד חליטת תה שתחמם את הגוף ואת הלב שלנו גם אם בחוץ יש שרב.

קרא עוד »

מרווה

הרבה מאוד אנשים מכירים את המרווה כעלה שנותן ארומה וטעם לתה שלנו, אבל יש עוד המון עובדות מפתיעות ודרכים שבהן ניתן להשתמש במרווה.

קרא עוד »

הכי ישראלי – השום הישראלי

אין בית בישראל שלא ניתן למצוא בו את הרכיב המיוחד – הלא הוא השום.
השום משמש גם כצמח תבלין והוא גם נחשב ל״אנטביוטיקה של הטבע״, כיום ניתן למצוא שני סוגים שונים של שום-
הראשון, הוא השום הסיני שהוא השום המיובש והוא נחשב לנפוץ יותר בארץ. בנוסף יש גם את השום הישראלי שנחשב לשום טעים ובריא אף יותר.

קרא עוד »

תרד- ירוק הוא השחור החדש

התרד מגיע אלינו במקור מפרס, הוא נחשב לסופר-פוד, עשיר בוויטמינים ובמינרלים.
לרוב, מכירים אותו כחברו הטוב של פופאי המלח מהסדרה המצוירת. כשפופאי החלש היה זקוק לעזרה הוא היה מתחזק והופך לגיבור שמנצח את אויביו רק אחרי אכילת תרד.
הוא צמח עונתי ונמצא בשיאו בתקופת האביב והחורף הקר, הוא קרוב משפחה של הסלק והוא נמכר כתרד ניו זילנדי וכתרד תורכי/ בלדי. התרד התורכי נחשב לתרד המקורי והנפוץ יותר.

קרא עוד »

קבלו אותו מלך התבלינים – בזיליקום

הבזיליקום בא אלינו במקור מהודו הרחוקה, ביוון הקדומה הבזיליקום נחשב למלך התבלינים ולכן מכאן מגיע מקור שמו של הבזיליקום (Basileus), משמעותו היא מלך או שליט. מדובר בצמח תבלין אשר נפוץ ברחבי העולם ובעיקר במטבח האיטלקי והים תיכוני. הוא ידוע לרוב כמרכיב מרכזי ברוטב הפסטו, בתבשילים ובמרקים רבים. הוא נחשב לחלק ממשפחת צמחי המנטה ועם הזמן התגלו סוגים שונים של צמח הבזיליקום. כיום ניתן למצוא מעל ל60 סוגים שונים של הבזיליקום.

קרא עוד »

מתיר הכישופים – האורגנו

אזובית פשוטה, זהו השם העברי של צמח התבלין שכולנו מכירים, ובהחלט אוהבים – אורגנו. אבל האם ידעתם שבעבר ייחסו לאורגנו סגולות ויכולות תרופתיות מדהימות?! שלא נדבר על היכולות הרוחניות שהאמינו שיש לאורגנו.

קרא עוד »

רוק & רוקולה

העולם מתחלק לשני סוגים של אנשים – אלו שאוהבים ולא יכולים שלא לשים עלי רוקולה בכל סלט שהם מכינים, או בתור תוספת בתוך סנדוויץ' גבינה, או אפילו מעל פיצה (נשמע מוזר – אבל טעים! תסמכו עלינו), ויש את אלו שעדיין לא יודעים שהם אוהבים את הרוקולה.

קרא עוד »

הגולד של העלים – המנגולד

המנגולד, או בשמו השני עלי סלק הוא ירק מיוחד שאפשר להכניס אותו כמעט לכל תבשיל או מאפה חלבי שתרצו. המון אנשים טועים ונוטים לחשוב שהמנגולד הוא העלים של הסלק האדום שאנו מכירים ואוהבים, אך הדבר אינו נכון, הם פשוט קרובי משפחה.

קרא עוד »

נבטים סינים

כיום, מאוד קל לשדרג סלט, אפשר להפוך כל סלט מסלט פשוט לסלט מושקע וטעים במיוחד. אחד מהשדרוגים הנפוצים היום, הם הנבטים הסינים או בשמם הנוסף ״נבטי שעועית״. לא רק שהם מוסיפים טעם עסיסיות ורעננות לסלט, אלא הם גם עשירים בוויטמינים, מינרלים וערכים תזונתיים רבים.

קרא עוד »

חסת הגורמה – תכירו את הבאטר קראנץ׳

הבאטר קראנץ׳ או בשמה הנוסף ״ראש חמאה״ היא החסה האהובה על האמריקאים. הבאטר קראנץ מגיעה אלינו מהולנד והיא נחשבת לקרובת משפחתם שלהחסה הרומית (הנקראת גם חסה ערבית), חסה אייסברג (חסה אמריקאית) וחסה ליטל ג׳ם (חסה ננסית).

קרא עוד »

חליטת החלומות!

תודו, אין דבר יותר כיף מחליטות תה. השילוב של העשבים הירוקים, מעט סוכר עושה נעים בלב ובגוף.
אמנם עכשיו עדיין אוגוסט, אבל אנחנו תמיד בעד חליטת תה שתחמם את הגוף ואת הלב שלנו גם אם בחוץ יש שרב.

קרא עוד »

מרווה

הרבה מאוד אנשים מכירים את המרווה כעלה שנותן ארומה וטעם לתה שלנו, אבל יש עוד המון עובדות מפתיעות ודרכים שבהן ניתן להשתמש במרווה.

קרא עוד »

הכי ישראלי – השום הישראלי

אין בית בישראל שלא ניתן למצוא בו את הרכיב המיוחד – הלא הוא השום.
השום משמש גם כצמח תבלין והוא גם נחשב ל״אנטביוטיקה של הטבע״, כיום ניתן למצוא שני סוגים שונים של שום-
הראשון, הוא השום הסיני שהוא השום המיובש והוא נחשב לנפוץ יותר בארץ. בנוסף יש גם את השום הישראלי שנחשב לשום טעים ובריא אף יותר.

קרא עוד »

תרד- ירוק הוא השחור החדש

התרד מגיע אלינו במקור מפרס, הוא נחשב לסופר-פוד, עשיר בוויטמינים ובמינרלים.
לרוב, מכירים אותו כחברו הטוב של פופאי המלח מהסדרה המצוירת. כשפופאי החלש היה זקוק לעזרה הוא היה מתחזק והופך לגיבור שמנצח את אויביו רק אחרי אכילת תרד.
הוא צמח עונתי ונמצא בשיאו בתקופת האביב והחורף הקר, הוא קרוב משפחה של הסלק והוא נמכר כתרד ניו זילנדי וכתרד תורכי/ בלדי. התרד התורכי נחשב לתרד המקורי והנפוץ יותר.

קרא עוד »

קבלו אותו מלך התבלינים – בזיליקום

הבזיליקום בא אלינו במקור מהודו הרחוקה, ביוון הקדומה הבזיליקום נחשב למלך התבלינים ולכן מכאן מגיע מקור שמו של הבזיליקום (Basileus), משמעותו היא מלך או שליט. מדובר בצמח תבלין אשר נפוץ ברחבי העולם ובעיקר במטבח האיטלקי והים תיכוני. הוא ידוע לרוב כמרכיב מרכזי ברוטב הפסטו, בתבשילים ובמרקים רבים. הוא נחשב לחלק ממשפחת צמחי המנטה ועם הזמן התגלו סוגים שונים של צמח הבזיליקום. כיום ניתן למצוא מעל ל60 סוגים שונים של הבזיליקום.

קרא עוד »