תרד, לא סתם זה הנשק הסודי של פופאי. הוא מקור נהדר לויטמינים C ו-A והוא דל בקלוריות. רבים אינם יודעים, אך מקורו של התרד הוא בפרס (אירן של ימינו. הוא הוצג לסינים במאה ה-7 ונחשף לראשונה באירופה במאה ה-12 ובארה"ב רק ב-1806. לפניכם כמה עובדות מעניינות על הצמח הנפלא.
מעולמו של התרד
- את התרד יש לאכול טרי. לאחר 8 ימים הוא מאבד מערכיו התזונתיים והעלים שלו נובלים. בקירור הוא יכול להחזיק עד שבועיים אך לא יותר.
- בשנות השלושים של המאה הקודמת התרד הציל את כלכלת ארה"ב עם גידול של למעלה מ-33% במכירות בזמן תקופת השפל הכלכלי.
- בקריסטל סיטי, בטקסס, ארצות הברית ישנו פסל של הדמות המצוירת האהובה פופאי.
- 350,000 טונות של תרד נמכרים מדי שנה וזה נתון שרק הולך וגדל…
- מפתיע, אבל אזור הגידול הטוב ביותר לתרד הוא אזורים חוליים.
- אפילו יותר מפתיע הוא הנתון שהתרד משמש בתרבויות מסוימות כחומר משלשל ומשתן.
- 85% מהתרד בכל העולם גדל בסין! אוהבים תרד הסינים.
אז לאחר שלמדנו קצת על התרד, לא ניתן איזה מתכון טעים שמשלב את הצמח הנפלא?
שקשוקה, לא כמו שהכרתם:
אז לפניכם מתכון קל להכנה של שקשוקה ירוקה. לנו לקח להכין אותה בפחות מעשר דקות, והילדים? ליקקו את האצבעות.