והנה לכם מתכון מנצח. בריא, טעים ומפתיע וספרו לנו איך הגיבו האורחים. כי מניסיוננו, הם יבקשו את המתכון ובחג הבא גם הם יכינו עגבניפיצה.
דף הבית » לא רק תבלין לפיצה
מי ידע שצמח האורגנו שימש לעטר את ראשיהם של זוגות נישאים לברכה ולמזל טוב? טוב, ויקיפדיה ידעה… אבל לעלה הירוק כמה תכונות מופלאות. רבים אינם יודעים אורגנו הוא לא פחות צמח מרפא מאשר תבלין. כמובן שכולנו מכירים אותו כתוספת טעימה לפיצה, אך השימוש בו נעשה עוד מימי קדם גם לדברים אחרים… פה ננסה לתת לכם כמה מהם ובסוף איזה מתכון נחמד. רמז? לא לפיצה.
יתרונותיו של האורגנו נמצא במטבחים שלנו כבר אלפי שנים. הוא מגיע ממשפחת עלי המנטה ומעבר לטעמו הנפלא יש לו גם יתרונות לגופנו.
האורגנו הוא צמח ים תיכוני, הוא משמש לבישול אך גם למטרות רפואיות. בין היתר הוא להקלה על מקרים של שלשול, חום, הקאות, גירוד בעור וצהבת.
מי שגילו את סגולותיו היו היוונים בעת העתיקה. הם סברו שהצמח טוב ל יפול בהפרעות בדרכי הנשימה, הפרעות במערכת העיכול, כאבי מחזור, והפרעות בדרכי השתן.
מחקר שפורסם הציע כי אורגנו מציג פעילות נגד סרטן. המדענים הגיעו למסקנה כי הצמח יכול לסייע במניעה וטיפול בסרטן השד על ידי האטה או מניעת התקדמותו. בשנת 2014, מדעני מזון גילו כי עשבי תיבול קולינריים כגון אורגנו ורוזמרין מכילים תרכובות שעשויות להיות פוטנציאל לטפל בצהבת לא פחות מתרופות מרשם הקיימות כיום.
מדענים מגרמניה ושוויץ זיהו מרכיב פעיל באורגנו, הידוע בשם Beta-caryophyllin – אשר עשוי לסייע בהפרעות כגון אוסטאופורוזיס וטרשת עורקים. אז יאללה, בואו נעשה משהו טעים!
לפניכם מתאבן נפלא לכל אירוע שלא ישאיר אף אחד אדיש. כמו שהוא פשוט ככה הוא טעים!
עגבניות מוקרמות בתוספת אורגנו:
והנה לכם מתכון מנצח. בריא, טעים ומפתיע וספרו לנו איך הגיבו האורחים. כי מניסיוננו, הם יבקשו את המתכון ובחג הבא גם הם יכינו עגבניפיצה.