658_208055_portfolio_g_c_1

הפתעה קטנה לעונה הגשומה
המרק הירוק שיעשה לכם חורף טעים ובריא
עונת החורף שנמצאת עכשיו בשיאה, גרמה לכולנו לשלוף את הבגדים החמים מהארון ולהסתובב בחוץ עם מטריות. בעוד הגשמים והרוחות העזות משתוללים להם שם בחוץ, אין כמו להתפנק על כוס תה ולהתכסות אל מתחת לפוך.

לצד זאת, עונת החורף היא גם תקופה שבה הפוטנציאל להיות חולים הוא גבוה במיוחד. ולכן, בכדי שתוכלו לעשות לעצמכם את החורף הכי חמים, הכי טעים ובעיקר הכי בריא, קבלו מאיתנו באהבה רבה – את מתכון מרק הירקות הירוקים שיהפוך את החורף שלכם לפינוק מהסרטים.

שם המתכון: מרק אפונה משובח עם ברוקולי

המרכיבים הנדרשים:

  • מיץ לימון – כוס אחת.
  • ראש של צמח ברוקולי – נדרשת כמות של ראש 1 בלבד.
  • אפונה – כמות של 400 גרם (במצב קפוא).
  • סלרי קצוץ – כמות של  גבעולים.
  • תרד – כמות של 10 עלים.
  • חלב שקדים- 43 כוס.
  • מים – כמות של 2 וחצי כוסות.
  • שיניי שום – כמות של 5 שיניים (במצב טחון).
  • אבקת ג'ינג'ר – חצי כפית.
  • חרדל – כפית אחת.
  • שמן זית – כף אחת.
  • מלח – כפית אחת.
  • פלפל שחור – להשתמש בחצי כפית.
  • שקדים – כמות של בערך חופן (יש להשתמש בשקדים קלויים וקצוצים.
  • חלב שקדים – כמות של 43 כוס.

אופן ההכנה:

  1. תחילה יש לחמם את שמן הזית במחבת על אש גבוהה, ולטגן את השום והג'ינג'ר במשך חצי דקה ביחד עם המלח והפלפל.
  2. מכניסים למחבת את הסלרי והברוקולי ומערבבים במשך דקה נוספת. בהמשך יש להוסיף את האפונה, ולטגן תוך כדי שמערבבים למשך רבע שעה.
  3. יוצקים את התערובת שהתקבלה למעבד מזון ומוסיפים את מיץ הלימון, חלב השקדים, את החרדל ואת המים. מפעילים את המעבד למשך מספר דקות ומחכים עד לקבלת מרקם חלק.
  4. מעבירים את התערובות ממעבד המזון לתוך סיר גדול, ומחממים על אש בינונית עד גבוהה במשך חצי שעה.
  5. מעבירים את התערובת לצלחות הגשה ומפזרים את השקדים מעל.

שיהיה לכם בתאבון והמון לבריאות!