big_616_portfolio_image

גרגירי הכוסמת למי שלא יודע, אינם, כפי שנדמה, ממשפחת הדגנים או הקטניות, אלא גרעין הפרי של הצמח.
הם אינם מכילים גלוטן (יש!), בריאים ממש (מכילים חלבון מלא, חומצות אמינו, ברזל, סיבים תזונתיים ואבץ ) ומשביעים.

שימו לב שבשווקים ניתן למצוא שני סוגי כוסמת: כוסמת קלויה שצבעה חום וכוסמת לא קלויה שצבעה ירקרק.

לכוסמת הירוקה טעם עדין מזו הקלויה ומרקם רך ומענג.
לאחר בישול קצר בסיר עם הרבה מים רותחים, מתקבלים פניני כוסמת תפוחים ואווריריים שישתלבו נפלא בכל סלט, במקום אורז בממולאים ולהסמכת מרקים.
מומלץ להשרות במים קרים לפני השימוש.

מרכיבים:

  • 1 כוס כוסמת ירוקה, מושרית בהרבה מים ל-3 שעות
  • 200 גרם (16-18 יחידות) משמישים מיובשים, חתוכים לרצועות דקות
  • 4 כפות צנוברים קלויים
  • 100 גרם (2/3 כוס לאחר קיצוץ) אגוזי מלך קלויים וקצוצים גס
  • חופן עלי נענע, שטופים ומיובשים
  • צרור תרד צעיר או עלי ארוגולה, שטופים ומיובשים

ויניגרט טחינה:

  • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זית
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי
  • 3 כפות טחנה גולמית
  • 2 כפות מים קרים
  • 1 כפית מלח

הוראות הכנה:

  1. מסננים את הכוסמת ממי ההשריה.
  2. מרתיחים מים בסיר גדול (כמו לפסטה), מוסיפים את הכוסמת ומבשלים 10 דקות. מקפים את הקצף שצף מעל. טועמים, אם הגרגירים מעט קשים, מבשלים עוד דקה או עד ריכוך.
  3. מסננים, שוטפים במים קרים, מסננים ומניחים בצד.
  4. מנערים בצנצנת את כל חומרי הרוטב, עד קבלת רוטב חלק.
  5. מערבבים בקערה את כל חומרי הסלט.
  6. מוזגים את הרוטב, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.

באדיבות לימור לניאדו-תירוש, בעלת בלוג המתכונים "מטבח מקומי"  וספר הבישול " מנה עיקרית".