613_portfolio_g_c_2

שלא כמו במתכון הזה, הגלגול בממולאים האלו הוא קפדני והתוצאה דומה במראה לעלי גפן ממולאים. אם אין בהישג-יד עלי מנגולד קטנים ורכים אפשר לגלג עלי גפן שעונתם היא בדיוק כעת.

תבלו בעוז, דכאו את הדחף להוסיף עוד קצת מים ותקבלו מגולגלים קטנים ועדינים שכיף לאכול.

מרכיבים עבור כ-15 יחידות:

  • 1/4 כוס קינואה- מושרת במים לחמש דקות, שטופה ומסוננת
  • 1/4 כוס אורז- שטוף ומסונן
  • 1 עגבניה -מגוררת ללא קליפתה
  • 1 לימון- גרירת קליפה (לא לותר!)
  • 3 ענפי בצל ירוק- קצוצים
  • 2 ענפי נענע טריה- עלים בלבד קצוצים
  • חופן כוסברה- קצוץ
  • 1 כף צימוקים/ חמוציות- קצוצים דק
  • 1-2 כפות צנוברים- קצוצים
  • 2 כפות שמן-זית
  • מלח ופלפל טחון טרי
  • מעט צ'ילי יבש- לטעם
  • 1/2 כפית פלפל אנגלי טחון

מערבבים את כל מרכיבי המילוי יחד ומתבלים היטב.

הוראות הכנה:

  1. מניחים את העלה כשצידו החיצוני והנאה כלפי מטה.
  2. בעזרת סכין חותכים את הגבעול הרחב מצידיו, עד לחלק בו הוא נהיה דק ורך יחסית.
    * טיפ שעוזר בגלגול עלי המנגולד: לאחר חיתוך הגבעול הקשה, מגלגלים בעדינות את העלה באזור הגבעול העדין שנותר. זה יעזור להגמשתו ולגלגול קל ונוח יותר.
  3. מעלים דופן על דופן כך שהעלה 'יסגר' למקשה אחת
  4. מניחים כפית גדושה בחלקו התחתון של העלה (החלק 'הגזור') ומקפלים את תחתית העלה כלפי מעלה, על המילוי
  5. מקפלים את שולי העלה פנימה
  6. מגלגלים לסיגר מהודק ככל הניתן

המילוי צריך להיות אחוז היטב בסיגר. אם יש קרעים, ניתן להניח במקום חתיכת עלה אחר, שיאטום את הקרע.

–   –   –

  • מכינים מחבת או סיר שיכיל בצפיפות את כל כמות העלים שיגולגלו.  כ- 15 עלים מספיקים בצפיפות במחבת קטנה
  • מזליפים מעט שמן-זית בתחתית הסיר ומניחים את העלים המוכנים בצפיפות זה לצד זה, כשהפתח כלפי מטה. זה ימנע את פתיחתם בעת הבישול.
  • מזליפים מעל לעלים הממולאים דבש ושמן-זית, מוסיפים מיץ לימון ומים ומפדרים במעט מלח. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ- 20 דקות על להבה קטנה מאד. כשכל המים התאדו (כדאי לבדוק בעדינות שהמילוי רך ומוכן), מכסים במכה ובמגבת ונותנים לנוח כעשר דקות.

אוכלים חמים.

בתיאבון

באדיבות הילה קריב, בעלת בלוג האוכל "ביסים" וספרי בישול " ביסים קטנים" ו"ביסים".