הפאקצ'וי הוא ירק יחסית חדש על מדף הירקות הישראלי ומקורו במזרח הרחוק ובתרבות הסינית בפרט.
הפאקצ'וי משתייך למשפחת המצליבים והוא קרוב משפחתם של עלי הקייל, הכרובית והברוקולי אך בשונה מהם, הוא בעל מרקם משי חלק ונעים ומעוטר בעלים ירוקים רחבים.
ערכו התזונתי העשיר של הפאקצ'וי מכיל כמויות מרשימות מאוד של ויטמין C ובדומה לקרובי משפחתו, הוא עשיר בסידן, חומצה פולית וסיבים תזונתיים חיוניים רבים התורמים לאיזון תגובות דלקתיות בגוף, מסייע לקרישת דם תקינה וחיזוק העצמות.
הפאקצ'וי עשיר באומגה 3, אבץ, מנגן ובנוסף, הוא מכיל גלוקוזינולאטים – תרכובת טבעית בעלת השפעה על מערכת העיכול אשר תורמת לניקוי רעלים מהגוף, מסייעת ומגוננת מפני תהליכים סרטנים ואף בעלת ערך קלורי נמוך ביותר המסייע למי שמבקש לרדת במשקל.