הרוקולה צמח ממשפחת החרדל, נפוץ באזור הים התיכון ממרוקו ופורטוגל במערב ועד ירדן וטורקיה במזרח , עליו ירוקים ועשירים בויטמין A , בעיקר מסוג בטא קרוטן. בנוסף עלי הרוקולה עשירים במיוחד במינרלים כגון סידן, מגנזיום, ואשלגן.הרוקולה דלת קלוריות,והיא בעלת יתרונות בריאותיים כמו שאר הירקות המרירים והוא הוגש לאחר הארוחה כמרק רפואי לסיוע לשיפור העיכול. רוקולה, בין השאר, מסייעת לחיזוק מערכת החיסון ולמלחמה בזיהומים. עשירה בלוטאין, נוגדי חמצון המגנים מפני נזקי הרדיקלים החופשיים ומסייעת בהפחתת הסיכון לסרטן ולהתנוונות הרשתית – פגיעה בראייה האופיינית עם העלייה בגיל, ותורמת לחיזוק מערכת החיסון, הגברת אנרגיה ומצב רוח, הגבר חשק מיני וסיוע לבעיות עיכול כגון עצירות, נפיחות וגזים.