עונת האביב היא מן התקופות הנעימות והיפות של השנה. יש אקלים נוח, פריחות מהממות ובכלל, יש הרגשה מיוחדת וקסומה באוויר שעושה לנו חשק להתחדש מבפנים. ואם כבר להתחדש מבפנים, כדאי לדעת כי האביב הוא גם תקופה מופלאה שבה ניתן לחזק ולשמור על הבריאות בעזרת צריכתם של ירקות ירוקים נהדרים.
710_190447_contents_r_image_1

פותחים את האביב עם ירקות ירוקים טעימים ובריאים

"איך יודעים שבא אביב? מסתכלים סביב סביב"! כך מתחיל שירה האהוב של דתיה בן-דור המבשר על בואו של האביב. ולמקרה ופספסתם, עונת האביב החלה אצלנו ממש בימים האחרונים וכבר ניתן להרגיש (ולראות) את השינויים העונתיים המתרחשים לאיטם: מזג האוויר שמתחמם, השדות שמתחילים לפרוח, המוני הפרפרים שנודדים צפונה… וזו רק ההתחלה!

עונת האביב היא גם זמן מצוין לצאת וליהנות מן הטבע. האקלים הנוח מאפשר לנו לטייל בפארקים ובשבילים הלאומיים ולהתחבר אל הטבע היפיפייה של ארצנו. ואם כבר להתחבר אל הטבע, מה עם להתחבר לבריאות טבעית? האביב, כך מסתבר, הוא גם תקופה אידיאלית לגידולם של ירקות ירוקים רבים. ואנחנו כמובן, הם אלו שזוכים ליהנות מטעמם הנפלא ומסגולותיהם הנהדרות.

קחו לדוגמא את השום הישראלי הירוק. חוץ מהחריפות המעודנת שמשדרגת כל ארוחה, ניתן למצוא בו שפע של רכיבים תזונתיים כמו ויטמין C אשר מסייע בין היתר בשמירה על בריאות העור וכלי הדם.

ומה לגבי מלפפונים ירוקים? נתחיל מזה שהם נחשבים לאחד מסוגי הירקות הטעימים והפופולאריים בעולם. מעבר לכך, המלפפונים עושים המון טוב לבריאות. בין היתר, ניתן למצוא בהם שפע של סיבים תזונתיים אשר תורמים בשמירה על בריאות הכליות ובהפחתה משמעותית של לחץ הדם.

הדוגמא האחרונה שלנו היא לא בדיוק ירוקה, אבל היא כן ירק שכולנו מכירים ואוהבים במיוחד. אנחנו מדברים כמובן על עגבניית השרי השובבה המציעה לנו טעם מתקתק ובריאות מנצחת. בכל עגבניית שרי קיים שפע אדיר של ויטמין B וויטמין K המסייעים בין היתר בתהליכי חילוף החומרים וקרישת הדם בגוף. בנוסף, עגבניות השרי מכילות ליקופן שהוא פיגמנט נוגד חמצון המסייע בהתמודדות עם מחלות קשות.